Op vakantie gaan is voor heel veel mensen de kans om even te ontsnappen uit de dagelijkse rush en even helemaal tot rust te komen. Toch kiezen heel veel toeristen elk jaar opnieuw voor dezelfde bestemming om er hun vakantie door te brengen. Hierdoor ben je eenmaal ter plekke al snel uitgekeken op het hotel en de omgeving, waardoor je je misschien al snel gaat vervelen.

Wanneer je op vakantie bent is dit uiteraard niet de bedoeling en is het eigenlijk de bedoeling dat je nieuwe dingen leert kennen. Daarom kan het wel eens leuk zijn om enkele vakantiebestemmingen onder de loep te houden die een stuk minder populair zijn zoals andere vakantiebestemmingen zoals Spanje, Frankrijk, Italië of Turkije die wel erg populair zijn en elk jaar opnieuw miljoenen toeristen mogen verwelkomen.

Guam

Ooit al gehoord van het eiland Guam? Neen? Wel, dit zou wel eens jouw volgende vakantiebestemming kunnen worden. Het eiland Guam ligt in de regio Micronesië en vormt een afzonderlijk territorium van de Verenigde Staten. Voor heel veel Japanse toeristen is het eiland Guam reeds een zeer populaire vakantiebestemming, maar voor ons Europeanen is Guam nog relatief onbekende terrein. Het leuke aan Guam is dat je er alle mogelijke bezienswaardigheden in enkele dagen tijd kunt bezoeken.

Vooral het zuiden van Guam is echt wel de moeite waard om eens te bezoeken. De kleine dorpjes, de regenwouden, de vele prachtige watervallen, de uitgestrekte stranden en de adembenemende zonsondergangen zijn dingen die je niet snel zal vergeten.

Mongolië

Zo onbekend is Mongolië ondertussen al niet meer. Door de vele reisprogramma’s die een bezoek brengen aan Mongolië hebben we het land al uitgebreid leren kennen. Maar toch zijn er nog steeds vrij weinig toeristen die een reis willen/durven boeken naar het land. Vooral voor toeristen die houden van avontuur en onverwachte gebeurtenissen is Mongolië een echte aanrader.

De geschiedenis van de nomaden kun je er echt nog ruiken en voelen. ’s Nachts slapen in een echte, traditionele “yurt” is dan ook een must. Wie naar Mongolië reist zal er in aanraking komen met een adembenemende natuur en een cultuur die je nog nooit ervaren zal hebben.

Slovenië

Helemaal niet zo ver van België ligt Slovenië. Een land dat tot op vandaag nog steeds erg weinig toeristen verwelkomt, terwijl het een buurland is van toeristische landen zoals Oostenrijk en Italië. Neem alle positieve zaken van Italië en Oostenrijk samen, en je krijgt Slovenië. Het land wordt ook wel eens het groene hart van Europa genoemd, vanwege de prachtige natuur en de vele bossen. Vooral voor wandelaars is Slovenië de ideale vakantiebestemming.

Tijdens de zomermaanden kun je er, als het echt warm weer is, baden in één van de vele meren en volop genieten van de prachtige natuur. Slovenië ligt ook aan de Adriatische kust, waar de pittoreske dorpjes Izola en Portoroz echte must do’s zijn.

Hongarije

Budapest is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op het vlak van steden voor een citytrip. Maar naast Budapest heeft Hongarije nog veel meer te bieden. Het prachtige Balatonmeer bijvoorbeeld is in de zomer een echte aanrader om er op een warme, zonnige dag helemaal tot rust te komen. Wie het liever iets actiever heeft, kan een bezoek brengen aan één van de tien nationale parken die het landen heeft. In het binnenland van Hongarije vind je nog heel wat typische dorpjes die heel wat culturele en historische herbergen.

Hydra

Dit eiland dat onder het bewind van Griekenland valt, is in tegenstelling tot de andere Griekse eilanden tot nu toe weinig tot zelfs niet gekend. Het ligt ten noorden van de Egeïsche Zee en ligt ook niet ver van de hoofdstad Athene. Toch is het één van de minder gekende Griekse eilanden. Uniek aan het eiland Hydra is dat het een milieuvriendelijk eiland is waar zowel auto’s , scooters en motorfietsen niet toegelaten zijn. Om je van de ene kant van het eiland naar het andere te bewegen gebruik je… paard en kar.