Op vakantie naar Phuket? Exotischer kan niet. Dit eiland in de gelijk genaamde provincie in Thailand is een populaire vakantiebestemming. In Phuket geniet je van de stranden, de cultuur en het uitgaansleven.

Phuket is het grootste eiland van Thailand en is vooral gekend voor de populaire stranden die er zijn. Het eiland grenst aan de Andamanse Zee en Phuket Zee. Rond het grote eiland zijn er ook vele andere kleine eilandjes. Phuket is ook gekend voor het gunstig klimaat. Het hele jaar door geniet je er van minimum 23 graden en maximum 34 graden.

Stranden

Stranden zijn er genoeg in Phuket. Elk van deze stranden heeft zijn eigen charmes en karakter. Sommige stranden zijn erg druk en bieden veel watersport activiteiten aan terwijl anderen hele kalme en rustgevende stranden zijn.

De 3 populairste stranden zijn:

  1. Patong Beach

Patong Beach is veruit het populairste strand van Phuket. Het is ook het strand dat de meeste toeristen aantrekt. Wereldberoemde hotelketens, een bruisend nachtleven en grote shopping centra zijn slechts een aantal dingen die je er kunt vinden. Uiteraard heeft alles ook een aardig prijsje.

  1. Karon Beach

Met het derde langste strand van het Phuket eiland is Karon Beach erg populair. Het strand zelf is gekend voor het snorkelen en duiken dat je er kan doen. Het strand bestaat uit drie grote gebieden: Karon Centre is een kleine stad waar je lekker kan eten, shoppen en uitgaan. Beach road is ideaal voor gezellige wandelingen en bestaat uit restaurants en winkels. Luang Poh Chuan Road heeft, net als de andere gebieden, heel wat restaurants en uitgaansplekken te bieden.

  1. Kata Beach

Kata Beach is een adembenemend strand met wit zand en helder water. Het strand is heel populair bij gezinnen. Niet voor niets natuurlijk met de geweldige restaurants, uitgaansplekken en accommodaties die Kata Beach rijk maken aan plezier. In de periode mei-oktober zakken er veel surfers naar het strand om er de golven te trotseren. November-april is dan weer voor de zonnekloppers.

Om een duikje te nemen in één van de meer dan 30 stranden in Phuket, heb je natuurlijk aangepaste zwemkledij nodig. Bij United Brands kan je terecht voor een leuke zwemshort of bikini. Én met de kortingscodes van TagCity zijn ze nog eens goedkoop ook!

Eilanden

Phuket wordt omringd door eilanden die je heel makkelijk kunt bereiken. Eerst en vooral heb je de Similan-eilanden waar je geweldig kunt duiken. Taratao is een gevangenen kolonie die dateert uit Wereldoorlog II en is gekend voor de prachtige stranden en spectaculaire uitzichten. Éen van de meest populaire eilanden van Phuket zijn Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Het is een drukke toeristische plek vol met verblijfsplekken en watersportactiviteiten.

In Phangnga Bay vind je verrassende natuurelementen zoals steile hellingen uit de zee en grotten waar je zeldzame soorten flora en fauna kunt vinden. Je kunt deze regio het best ontdekken aan de hand van een cruise.

Historisch: Phuket Old Town

Phuket Old Town bruist van de persoonlijkheid. Dit deel van de stad is rijk aan geschiedenis. Je vindt er heiligdommen, tempels, sierlijke en prachtige bewaard gebleven winkels, schilderachtige cafés, kleine printcafés, geïmproviseerde private en publieke musea en zelfs een mini ex-red light district.

Grote Boeddha

Een bezienswaardigheid die je wel moet gezien hebben, is de Grote Boeddha van maar liefst 45 meter hoog. Het beeld is helemaal met marmer betegeld en staat op een berg die uitkijkt over het eiland. Vanuit deze plek heb je het beste uitzicht van over heel het eiland. Wanneer je er bent kan je geld doneren voor onderhoud of een boodschap schrijven op je aangekochte items voor geluk of voor een geliefde die is overleden.

Wat Chalong and Phuket Temples

De meeste inwoners van Thailand zijn Boeddhisten. Daarom zijn boeddhistische tempels of Wats erg belangrijk in het land. In Phuket zijn er maar liefs 29 Boeddhistische tempels over heel het eiland. Wat Chalong is één van de meest belangrijkste tempels van Phuket. Ieder jaar komen er duizenden mensen het bezoeken. Je kan er terecht om te bidden of om wat bij te leren over de godsdienst. Let op! Tempels zijn heilige plaatsen. Je moet je dus aanpassen aan de gebruikelijke waarden en normen. Je schoenen uitdoen vooraleer je de tempel betreed is alvast één van de regels die je zal moet volgen.

Uitgaan: Bangla Road

Na zonsondergang komt Bangla Road helemaal tot leven. De weg wordt afgesloten van het verkeer en wordt een festival vol lichtjes, muziek en drank. Het is een toffe plek voor wie houdt van uitgaan en genieten van de vele clubs en bars. Het leuke is dat het bijna allemaal halfopen bars zijn en je je dus gemakkelijk kunt verplaatsen van de ene naar de andere. Af en toe kan je er genieten van straatartiesten.

Je reis naar het prachtige Phuket kun je snel, eenvoudig en vooral goedkoop boeken via Neckermann. Op de website van Neckermann vind je heel wat leuke mogelijkheden om een onvergetelijke reis in Thailand te beleven.

Op vakantie wil je er natuurlijk altijd goed uitzien! Shop daarom jou vakantieoutfit op Zalando! Zo zie jij er elke dag helemaal top uit! Vergeet ook niet de kortingscodes op TagCity te checken om kleren te kopen aan een leuke prijs.