Reizen is altijd een beetje afzien wordt er vaak gezegd. In veel gevallen klopt dit: de vele veiligheidscontroles om een land te verlaten en om het land van bestemming binnen te komen, de lange vlucht, de rit naar het hotel op een lokale bus, het tijdsverschil, … Maar toch kan reizen ook erg comfortabel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld heel wat Europese landen verkennen met… de trein.

Wat zijn de voordelen?

Reizen met de trein heeft heel wat verschillende voordelen. In vergelijking met de auto ben je met de trein meestal een stuk sneller op je bestemming. Onderweg hoeft de trein geen files te trotseren en kan hij ook niet opgehouden worden door een ongeval of iets in die aard. Terwijl je met de trein reist, kun je eigenlijk volledig tot rust komen of kun je je bezoek aan je volgende eindbestemming voorbereiden door bijvoorbeeld een boek te lezen of door informatie op te zoeken op je computer, iets wat in de auto moeilijk lukt.

Doordat je zelf niet achter het stuur zit, hoef je je ook niet te concentreren en zal je bijgevolg een stuk frisser aankomen op je eindbestemming. Als laatste hoef je ook de vele controles die je kent van op de luchthaven niet te trotseren om bijvoorbeeld de trein te nemen naar het zuiden van Frankrijk of een ander Europees land.

Reis goedkoper met een Interrail Pass

Door Europa reizen met de trein kan op verschillende manieren. Maar de meest voor de hand liggende en tevens meest goedkope manier om Europa te ontdekken is de Interrail Pass van NMBS B-Europe. Een Interrail Pass is bedoeld voor iedereen die één of meerdere Europese landen wil bezoeken tijdens zijn of haar reis. Het leuke aan de Interrail Pass is dat je kan kiezen uit twee verschillende mogelijkheden: de Global Pass en de One Country Pass.

Global Pass

De Global Pass van Interrail is de enige reispas waarmee je maar liefst 30 verschillende Europese landen kan bezoeken. Bovendien kies je zelf hoe lang je treinreis zal duren, door te kiezen voor een pass die geldig is voor een periode van 15 dagen, 22 dagen of 1 maand. Ook kun je kiezen om aan één stuk door te reizen of enkel op bepaalde dagen te reizen.

One Country Pass

Wie niet van plan is om meer dan één Europees land te bezoeken tijdens zijn of haar treinreis kiest best voor een One Country Pass. Met zo’n pass kies je zelf uit een lijstje van 30 verschillende landen het land dat jij wil bezoeken. Met de One Country Pass kies je automatisch voor 8 reisdagen en reizen alle kinderen volledig gratis.