Gaan skiën is voor heel veel mensen een bijzondere ervaring. Zeker als je voor de allereerste keer gaat skiën, dan kan het zijn dat je meteen de smaak te pakken hebt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het helemaal niet meevalt wanneer je voor de eerste keer gaat skiën. De koude die je moet verdragen, de dikke kleren die je moet aantrekken, het risico dat je moet nemen wanneer je een piste afdaalt, …

Omdat een skivakantie helemaal niet te vergelijken is met een zomervakantie of een citytrip kan het handig zijn om op voorhand enkele nuttige tips te krijgen. Daarvoor zorgen wij:

Boek je skivakantie goedkoop

Heel veel mensen weten het niet, maar een skivakantie kan op het einde van de rit nog behoorlijk duur uitvallen. Zeker als je voor bijvoorbeeld een week gaat skiën in een land als Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland kost het redelijk wat geld. Ook al ga je met je eigen wagen, dan nog moet je nog steeds je verblijf betalen en vergeet zeker ook je skipas niet. Probeer daarom zoveel mogelijk zaken op voorhand online te boeken via gespecialiseerde websites zoals Neckermann, TUI of Sunweb. De gouden regel “online is goedkoper” is hier zeker van toepassing.

Kies het skigebied dat bij jou past

Zeker wanneer je voor de eerste keer gaat skiën is het erg belangrijk dat je het juiste skigebied kiest. Hiermee bedoelen we dat je hoogstwaarschijnlijk wat overdonderd zal zijn door het enorme aanbod van skigebieden. Zowel in landen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland kun je namelijk gaan skiën.

Voor je zelf je skivakantie vastlegt, is het belangrijk om eens stil te staan bij de verwachtingen die je koestert van jouw skivakantie. Zo moet je je bijvoorbeeld afvragen of je dicht bij de piste wil verblijven, of je winkels in de buurt wil, of je après-ski belangrijk vindt, of er mogelijkheden zijn voor kinderen, … Eens je weet wat je wil kan je makkelijker een keuze maken.

Ga niet onvoorbereid op reis

Zoals eerder gezegd is een skivakantie niet te vergelijken met een andere vakantie zoals een zomervakantie of een citytrip. Een skivakantie is een vakantie waarvoor toch enige fysische inspanningen nodig zijn. Daarom kan het goed zijn om enkele weken voor je vertrek al eens te gaan skiën naar één van de verschillende (overdekte) skipistes in ons land. Op die manier krijg je toch al een voorsmaakje voor wanneer je aan het grote werk moet beginnen.

Boek lessen

Iets wat echt wel van pas kan komen, zijn skilessen. Zeker wanneer je voor de eerste keer gaat skiën in een skigebied in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië, dan kan het handig zijn om de eerste drie tot vier dagen skilessen te volgen. Op die manier zal je sneller gewend raken aan de omgeving en de pistes. Bovendien heb je zo al enige ervaring met het skiën en is kans veel kleiner dat je ten val komt en iets breekt, wat je natuurlijk niemand toewenst op zijn of haar eerste skivakantie.

Skilessen kun je makkelijk vastleggen wanneer je ter plekke aankomt. Kijk wel of de school of de leraar waar je je lessen gaat volgen erkend is. Zo ben je pas echt zeker dat je in goede handen bent.