Naar jaarlijkse gewoonte breekt na het zomerseizoen waarin heel wat mensen op reis zijn geweest naar een zonnige bestemming vervolgens het winterseizoen aan. Tijdens het winterseizoen zijn het vooral de wintersportvakanties die het erg goed doen.

Vooral de liefhebbers van skiën en snowboarden kunnen tijdens de winterperiode hun hart ophalen door een vakantie te boeken in één van de verschillende wintersportgebieden. Wij zochten op de website van WinterTrex, een internationaal vooraanstaande wintersportspecialist, naar de meest populaire skigebieden van het moment.

Ischgl (Oostenrijk)

Al jarenlang is Ischgl één van de meest populaire skigebieden. Dit Oostenrijkse bergdorp ligt op ongeveer 1377 meter hoogte in het midden van het gekende Paznaundal in het Oostenrijkse Tirol. Dit prachtige skigebied heeft verschillende troeven zoals de befaamde après-ski, die in Oostenrijk als één van de meest fantastische van alle skigebieden wordt omgeschreven. Maar naast de après-ski zijn er ook nog de uitstekende 4- en 5-sterrenhotels en de kleinere gasthuizen en pensions voor mensen die het iets gezelliger willen. Als laatste kun je er als fervent skiër en snowboarden genieten van de uitstekende pistes en de prachtige accommodaties die je overal naar toe brengen.

Les 2 Alpes (Frankrijk)

Naast Oostenrijk is Frankrijk natuurlijk ook één van de meest populaire wintersportlanden. Zo is er in Frankrijk het gekende skigebied Les 2 Alpes. Dit skigebied bevindt zich in de Franse Alpen en strekt zich uit over een gebied van meer dan 225 pistekilometers. Vooral de hoogtes van het skigebied met skihellingen tot wel 3.560 meter hoogte spreken tot de verbeelding en zorgen ervoor dat je er langer dan anders kunt genieten van verse sneeuw om je helemaal uit te leven. Na het skiën kun je terecht in het gezellige centrum van Les 2 Alpes waar je heel wat winkels en restaurants vindt om er na het skiën helemaal te ontspannen.

Zermatt (Zwitserland)

Een derde erg populair wintersportgebied is het Zwitserse Zermatt. Iedereen heeft ooit wel al eens gehoord van de legendarische Matterhorn, een berg met een hoogte van maar liefst 4.478 meter hoogte dat tekenend is voor het landschap. De prachtige skipistes, de vele bergrestaurants en de adembenemende landschappen maken van Zermatt een geliefd ski- en snowboardgebied. Een grote troef van Zermatt is dat Zermatt eigenlijk ook een exclusief kuuroord is waar je terecht kan voor heel wat winkemogelijkheden, sportieve activiteiten, …

Val Thorens (Frankrijk)

Een skigebied dat zeker niet over het hoofd gezien mag worden is het Frans skigebied Les 3 Vallées, gelegen in het Franse Val Thorens. Les 3 Vallées is een skigebied dat, zoals de naam aangeeft, bestaat uit drie verschillende skigebieden: Belleville, Courchevelle en Méribel. Deze drie skigebieden vormen samen het grootste samenhangende skigebied ter wereld waar je kunt skiën op een hoogte van maar liefst 3.300 meter. Vooral de buitengewone lange afdalingen en uitstekend onderhouden pistes zorgen ervoor dat dit één van de meest populaire skigebieden ter wereld is.