Naast Frankrijk zijn er tegenwoordig heel wat andere skigebieden die erg populair zijn bij toeristen. Maar elk jaar opnieuw blijven de Franse skigebieden de meest populaire regio’s om er de latten aan te binden en de pistes af te dalen. Frankrijk beschikt dan ook over heel wat uitgestrekte skigebieden die ideaal zijn voor beginners, maar ook voor gevorderden zijn de Franse pistes uitstekend. De uitgestrekte skigebieden omvatten enkele honderden kilometers aan miste, waardoor je tijdens je skireis amper tot zelfs nooit dezelfde piste zal verkennen.

5 mooiste skigebieden van Frankrijk

Paradiski

Met ongeveer 425 kilometer aan skipistes is Paradiski één van de grootste skigebieden van Frankrijk, en meteen ook van Europa. Het gebied Paradiski maakt deel uit van de dorpen La Plagne en Les Arcs. Deze twee bestemmingen liggen in twee verschillende dalen en werden door de gekende Vanoise Express met elkaar verbonden. Doordat er zich in het skigebied een gletsjer bevindt, de Bellecôte gletsjer met een hoogte van ongeveer 3.250 meter, ben je bijna altijd zeker van sneeuw.

Les Trois Vallées

Het skigebied van Les Trois Vallées is met ongeveer 600 kilometers aan skipistes één van de grootste skigebieden ter wereld. De pistes strekken zich uit tot de steden Courchevel, Méribel, Val Thorens en Les Menuires. Deze gebieden samen vormen dan het skigebied Les Trois Vallées. Dit volledige skigebied kun je verkennen aan de hand van één skipas. Met meer dan 150 skiliften, ruim 2.100 sneeuwkanonnen en vijf enorme skistations zal je je hier ongetwijfeld op je gemak voelen.

Evasion Mont Blanc

De naam van dit skigebied geeft al aan waar dit skigebied zich bevindt. Aan de voet van de wereldberoemde berg de Mont Blanc ligt voor ongeveer 445 kilometer aan skipistes. In vergelijking met andere skigebieden lopen de skipistes hier meestal door de uitgestrekte bossen, waardoor er ook heel wat langlaufers voor dit skigebied kiezen. De indrukwekkende omgeving maakt skiën in dit gebied echt helemaal ongelofelijk. Als je toch even een pauze wil inlassen, dan kun je nog altijd een bezoek brengen aan het mondaine dorpje Megève.

Espace Killy

In het skigebied Espace Killy liggen twee van de meest populaire skigebieden op dit moment: Val d’Isère en Tignes. Deze twee skigebieden zijn zo populair, omdat ze alles hebben om er de perfecte skivakantie te beleven. Naast de 2 grote gletsjers die voor sneeuwzekerheid zorgen, kun je je volledig uitleven op meer dan 300 kilometer aan skipistes. Naast de gewone pistes zijn er voor de waaghalzen ook heel wat off-piste mogelijkheden.

Alpe d’Huez

Met 250 kilometer aan skipistes is Alpe d’Huez één van de kleinere skigebieden van Frankrijk. Maar ondanks de kleinere hoeveelheid aan skipistes, is het gebied wel enorm populair. Mede door de centrale ligging van het skigebied, vlakbij Les Deux Alpes en Les Sybelles, maar Alpe d’Huez is natuurlijk ook gekend omwille van de vele leuke café’s en restaurants die er zijn. Iets wat uiteraard ook belangrijk tijdens je skivakantie.