Walibi is een pretpark in Waver, een gemeente in Waals-Brabant, België. Het park heeft 40 attracties waaronder 16 voor kinderen, straat animatie, een aquapark en zo veel meer. Plan een uitstap naar het pretpark en geniet van de achtbanen, een waterachtbaan en waterattracties.

Walibi is een pretpark voor jong en oud. Het park is ten eerste zeer geschikt voor groepen die een uitstap organiseren. Denk maar aan verenigingen, jeugdbewegingen, sportclubs, speelpleinen enzovoort. Het is ook een leuke uitstap voor scholen. Bovendien is het park ook geschikt voor bedrijven.

Walibi voor groepen

Walibi is de plek voor een leuke uitstap in groep. Het park heeft voor elk wat wils. Walibi bezorgt je een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur. Geniet van de 40 attracties en spektakels die het park te bieden heeft. Het park biedt ook diverse groepsarrangementen aan voor gemengde groepen, jeugdgroepen, groepen mindervaliden en groepen senioren.

Walibi voor scholen

Op schoolreis naar Walibi is ook perfect mogelijk. Er zijn attracties voor alle leeftijden. Achtbanen voor de grote durvers of Walibi Playland voor de hele kleintjes.

Walibi voor bedrijven

Walibi is ook geschikt voor klanten van een bedrijf. In het park kan je een bedrijfsevent organiseren om je zakenrelaties verder op te bouwen. Walibi garandeert je een aangename dag en helpt je met de organisatie daarvan.

Attracties

Attracties in Walibi zijn geschikt voor alle leeftijden. Achtbanen voor de adrenalinejunkies of attracties waar je met het hele gezin in kunt. Voor de kinderen zijn er attracties geschikt voor hun leeftijd.

Wat te doen tijdens je bezoek

Walibi is het grootste pretpark van het land. Aangezien het park opent om 10.00 u en sluit om 18.00 u zal je je verblijf goed moeten plannen. Het is dus aangeraden om voor 10.00 u aanwezig te zijn om optimaal te kunnen genieten van je uitstap en geen moment tijd te verliezen. Wanneer het park open gaat is er een kleine openingsceremonie van 5 minuten die de toon zet voor de rest van de dag.

Vanaf dan kan je zelf inplannen welke attractie je doet en in welke volgorde. Enkele aanraders zijn:

de Weerwolf

Dit is een attractie die volledig uit hout werd gemaakt en eveneens de enige in zijn soort in België. Voor de liefhebbers van hellingen en afdalingen, is dit zeker een aanrader.

Cobra

Een andere achtbaan die je moet gezien hebben in Walibi is de Cobra. Deze spannende attractie is voor echte durvers want hij gaat namelijk zowel in voorwaartse beweging als in achterwaartse beweging!

 

Calamity Mine

Calamity Mine is een treinattractie die je 22 meter omhoog in een mijngang vervoert. Het is een zodanig leuke attractie dat 1 rit niet genoeg zal zijn.

Radja River

Voor de waterliefhebbers is de Radja River een leuke ervaring. Deze avontuurlijke attractie minden in het water zorgt voor de nodige plezier. Op het bootje is er plaats voor 12 personen. Het ritje kan best heftig zijn dus je stevig vasthouden is de boodschap.

 

Vampire

Met de voetjes in de lucht schuur je langs de achtbaan dankzij de Vampire. De loops en omwentelingen van deze attractie maken deze erg populair.

Dalton terror

Deze attractie brengt je 77 m omhoog om je dan in 1 keer los te laten in een vrije val aan 110 km/u. Zet je schrap want deze attractie is echt voor de adrenalinejunkies onder ons.

Aqualibi

Op een warme zomerdag kan het wel eens aangenaam zijn om een duikje te nemen in Aqualibi, het waterpark net naast Walibi. Je kan er genieten van de spectaculaire glijbanen en zwembaden die zorgen voor de nodige verkoeling en plezier. Ook voor kleine kinderen van 3 tot 8 jaar is er een kinderzone waar zij  gezellig kunnen genieten van mini-attracties die zorgen voor uren waterpret. Toegang tot Aqualibi zit niet inbegrepen in het ticket voor Walibi, je hebt dus een apart ticket nodig voor Aqualibi.

Praktisch

Walibi ligt in de Belgische gemeente Waver, in Waals-Brabant. Het pretpark is heel gemakkelijk te bereiken met de trein of  auto. Check zeker eens de promocodes voor de NMBS op TagCity om te besparen op je treintickets.

Het pretpark opent om 10.00 u en sluit om 18.00 u. Tickets voor Walibi kan je kopen in het park of op de website Op de website kan je ook abonnementen kopen. Je kunt er een Walibi Pass of een Golden Pass kopen. Een Walibi Pass geeft je onbeperkte toegang tot Walibi Belgium gedurende één seizoen. Met de Golden Pass krijg je één jaar toegang tot Walibi Belgium, Aqualibi én Bellewaerde. De Family Golden Pass waarbij het hele gezin gedurende één jaar toegang krijgt tot Walibi Belgium, Aqualibi én Bellewaerde dien je in het park zelf te kopen. Om te genieten van je uitstap aan een voordelige prijs, kan je gebruiken maken van de promocodes voor Walibi op TagCity.

Op de website kan je een parkplan downloaden om je weg te vinden in het pretpark. Deze zijn aanwezig in het park zelf. In het pretpark zijn er een heleboel eetplekken waar je gezellig kunt lunchen of iets kunt drinken. Je kan natuurlijk ook je eigen eten en drinken meenemen. Overnachten in Waver is ook mogelijk in één van de partnerhotels van Walibi die je kan vinden op de website.