Bellewaerde is een pretpark en dierentuin in 1. Te midden van het groen vind je zowel avontuurlijke attracties als speciale diersoorten. Het park is opgedeeld in verschillende thematische regio’s.

Canada

Dit land herbergt zowel de bizons als de roofvogels. Je kan ook een bezoekje brengen aan het apeneiland waar er misschien wel een doodshoofdaapje op je schouder komt zitten.

De attractie die boven alles uittorent, is de Screaming Eagle. Wanneer je plaats neemt in je stoeltje, word je met een snelheid van 70km/u de hoogte in gekatapulteerd. Daarna beleef je een vrije val vanaf een hoogte van 52 meter. De ultieme bungeejump-ervaring – voor degene die zo’n rekker niet vertrouwt – dus.

Bij warm weer, mag je een bezoekje aan Niagara niet overslaan. De grote boot klimt eerst tot 20 meter, waar je even kan genieten van een mooi uitzicht voor je de tocht naar beneden aanvangt. Na de afdaling, word je getrakteerd op een douche.

India

India is dan weer de thuisbasis van de tijgers en leeuwen. Bellewaerde werkt ook mee aan een internationaal kweekprogramma om het bestaan van de ernstige bedreigde amoerluipaarden in stand te houden.

In de Bengal Rapid River moet je vlot de kracht van een wilde rivier doorstaan. Je trotseert stroomversnellingen en draaikolken in je oranje of gele schuit.

Kidspark

Ga aan boord van de Kikker en breng de prins dichter bij de prinses hoog in de kasteeltoren of fladder omhoog en omlaag in een kleurrijke vlinder. Meer een liefhebber van echte dieren? Ga dan langs de verblijven van de wasberen en kangoeroes.

Savanne

Hier is vooral heel wat dierenpracht te bewonderen. Aanschouw de witkopmaki – het minder bekende broertje van de ringstaartmaki – met zijn staart die wel tot 50 cm lang kan worden. Je onderscheidt de vrouwtjes van de mannetjes door de kleur van hun hoofdje. De vrouwtjes zijn bruin, terwijl de mannetjes een wit hoofdje met zwarte snuit hebben. Dit is de meest bedreigde soort van de lemuren.

Het watusirund – afkomstig uit Afrika – kan je er ook bezichtigen. Hun horens hebben een omtrek van 40 tot 45 cm en kunnen meer dan 1,5m lang en 2,5m breed worden. De zebra heeft dan weer een uniek strepenpatroon, vergelijkbaar met een vingerafdruk bij de mens. Acht liter is de hoeveelheid water die een olifant in één keer kan opzuigen met zijn slurf. Terwijl de giraf eerder gekend is voor zijn lange nek en paarse tong.

Jungle

De jungle is eveneens een waar paradijs voor de dierenvrienden onder ons. Flamingo’s verleiden hun wederhelft met een dans. Pelikanen hebben op hun beurt een snavel die wel tot 12 liter water kan bevatten. Kapucijnapen zijn genoemd naar de gelijknamige monniken omdat het lijkt alsof deze aapjes een monnikskap ophebben. De keizertamarin heeft zijn naam dan weer te danken aan hun koninklijke, lange witte snor.

Kinderen kunnen hier ook de grotere versie van hun huisdier de cavia bewonderen. Capibara’s zijn de grootste knaagdieren ter wereld. De felgekleurde ara’s fladderen er lustig in het rond en de neusbeer zoekt vooral naar voedsel.

Far West

Haal de cowboy in jezelf naar boven, neem je geweer ter hand en schiet zoveel mogelijk raak in de Shooting Gallery. Ga aan boord van de keverbaan, hou je vast aan de takken van de bomen en beleef een avontuurlijke rit.

Een bezoek aan Bellewaerde is niet volledig zonder een trip door de wildernis in een uitgeholde boomstam. Deze trip is niet zonder gevaar, je kan er namelijk een natte broek aan overhouden. Op de website vind je bovendien voor iedere attractie een handig overzicht van wie toegelaten is zonder begeleider.

Mexico

De echte durvers kunnen zich wagen aan talloze loopings in de Boomerang. Een toertje in El Toro is dan weer weggelegd voor de liefhebbers van draaibewegingen. El Volador combineert die draaibeweging dan weer met hoogte waardoor je bovenaan een mooi zicht krijgt op het Mexicoplein.

Rollercoaster Huracan loodst je doorheen een mysterieuze Maya-tempel. Uitblazen kan in een stoeltje van de 4D-cinema. 3D-beelden in combinatie met bewegende stoelen en extra effecten zorgen voor een unieke ervaring.

Extra tips

De allerkleinsten kunnen ook op de foto gaan met de mascotte van het park. Koning Leeuw staat voor je klaar om samen een plaatje te laten schieten. Er is eveneens gedacht aan de hongerige maagjes en de droge keeltjes. Doorheen het park vind je in elke thematische regio een restaurant waar je de plaatselijke specialiteiten kan proeven. Je kan ook je eigen picknick meenemen en deze oppeuzelen op één van de daarvoor voorziene plekken.

Check best altijd eens de uren van de shows in de applicatie of in het park zelf om zeker op tijd te zijn voor bijvoorbeeld de roofvogeldemonstratie. Bovendien zijn er kennels voorzien waar je trouwe viervoeter kan vertoeven tijdens je bezoek.

Alles is dus aanwezig om er een zorgeloze dag vol plezier van te maken. Wanneer je dit alles wil beleven aan de scherpste prijs, surf dan zeker eens naar TagCity en maak gebruik van één van de kortingscodes om te besparen op de aankoop van je tickets.