We kennen het allemaal, je wil op reis gaan maar je portemonnee laat het niet toe. Toch heb je even nood aan wat ontspanning en zuivering van de geest. Reizen hoeft niet altijd duur te zijn. Je moet niet altijd vliegen met een dure reisorganisatie of verblijven in een 5 sterrenhotel. Reizen kan perfect met een klein budget. Wij geven je alvast het goede voorbeeld en tonen je hoe het moet.

Tips en tricks om jouw reis te boeken

Er zijn heel wat reisorganisaties zoals TUI fly die goedkope reizen aanbieden naar minder populaire landen. Een reis naar Tsjechië kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan een reis naar pakweg Frankrijk. Kijk dus altijd uit naar de verborgen parels want wie weet wordt jij wel eens aangenaam verrast. Aarzel niet om TagCity te checken voor promoties om nog goedkoper je vlucht te boeken op de website van TUI fly.

Ook last-minute deals zijn vaak erg voordelig. Het gebeurt wel eens dat reisorganisaties de laatste zitjes op hun vlucht veel goedkoper aanbieden dan de originele prijs. Daarom is het dus aangeraden om enkele dagen voor je op vakantie gaat voortdurend de websites van reisorganisaties in de gaten houdt want misschien krijg je wel een goede deal te pakken. Andersom kan het soms ook zijn dat als je je vlucht voor de zomer al boekt in de winter dit veel goedkoper is.

Let wel op! Een fout die veel mensen maken is dat ze voortdurend op de websites van reisorganisaties kijken naar de prijzen van vluchten die ze eventueel zouden willen boeken. Sommige reisorganisaties profiteren hiervan. Wanneer je dan besluit je vlucht te boeken, stel je vast dat de prijs met enkele tientallen euro’s is gestegen. Dit kan je vermijden door anoniem te surfen op het internet. Zo kan je vluchten zo veel mogelijk raadplegen als je maar wil zonder de angst dat de prijs zomaar gaat stijgen.

Vooraleer je je vlucht boekt, moet je zeker ook eens kijken naar luchthavens in de buurt. Een vlucht vanuit Rijsel of vanuit Eindhoven kan vaak goedkoper zijn dan vanuit Brussel of Charleroi. Natuurlijk moet je ook niet vergeten om de extra vervoerskosten bij te rekenen. Als je dit hebt gedaan en de prijs is hetzelfde dan heeft het niet zo veel zin.

Dit geldt ook voor vluchten naar je bestemming trouwens. Als je bijvoorbeeld naar Milaan wil vliegen, moet je zeker ook eens kijken naar luchthavens in de buurt. Milaan heeft namelijk 3 luchthavens in de buurt met de dichtstbijzijnde op 8 km van de stad en de verste op 45 km van de stad. Je kon het waarschijnlijk al raden. Meestal zijn de vluchten naar de Milaan Linate Airport die zich 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum bevindt, veel duurder dan vluchten naar de Milaan Bergamo Airport die zich op 45 kilometer ten noordoosten van het centrum van Milaan bevindt. Dus is het zeker aan te raden om alle 3 de opties te checken. Als je kiest voor de luchthaven die zich wat verder van de stad bevindt dan de andere,  kan je van daar vaak heel goedkoop naar het centrum met het openbaar vervoer of met de taxi.

Ook reizen tijdens schoolvakanties kan soms echt duur zijn. Een tip is dus om op reis te gaan buiten de schoolvakanties. Check dus zeker de schoolvakanties van het land waar je naartoe gaat. Indien deze niet samenvalt met die van België kan het een heel groot voordeel zijn.

Voor reizen binnen Europa kan je opteren voor een busreis. Deze zijn vaak goedkoper. Met Flixbus reis je naar meer 100 bestemmingen binnen Europa met de bus. Als je dit nog goedkoper wil boeken, moet je zeker de vouchers of kortingscodes gebruiken voor Flixbus die te vinden zijn op TagCity.

Goedkope verblijfplaatsen zoeken

Hotels kunnen vaak erg duur zijn. Met websites als Trivago kan je heel gemakkelijk op zoek naar een hotel voor een goede prijs.

Een ander alternatief zijn jeugdherbergen. Het is een goedkope optie voor een groep jongeren op vakantie. Tegenwoordig zijn jeugdherbergen geschikt voor alle leeftijden. Daarom is verblijven in een jeugdherberg ook een optie voor gezinnen met kinderen die wat geld willen besparen.

 

Gratis plezier

Op vakantie hoef je niet altijd te betalen voor activiteiten of entertainment. Een leuke activiteit die volledig gratis is, is het verkennen van de stad of streek. Ga er op uit en geniet van architectuur of natuur. Als je dit helemaal alleen doet ontdek je vaak veel meer dan wanneer je dit met een gids doet. Het ontdekken doe je het best ook te voet of met het openbaar vervoer. Taxi’s zijn in vele steden veel te duur. Bovendien is een wandeling door de stad heel aangenaam. In vele steden kan je ook een fiets huren om op verkenning te gaan.

Wil je wat cultuur opsnuiven? Dan kan dat door de lokale musea te bezoeken. Opteer bij voorkeur voor de musea die gratis zijn. Zo geniet je voor geen geld van prachtige kunst.

Als je nood hebt aan een verfrissing kan een namiddag aan het strand spenderen heel veel deugd doen. De zee is immers gratis en je beleeft er veel plezier. Je kan er onder andere zwemmen, zonnebaden of volleyballen. Dit is een aangename activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Betalen voor een zwembad is dus zeker niet nodig. Je kan natuurlijk altijd gebruik maken van het zwembad in het hotel waarin je verblijft als deze gratis is.

Een andere bezigheid op vakantie is een goed boek lezen. Deze hoef je niet per se te kopen maar kan je perfect huren in de bibliotheek in je buurt.

Voordelig en lekker eten

Op vakantie hoef je niet altijd uit eten te gaan. Je kan ook lekker koken in je appartement of jeugdherberg. Doe je boodschappen dan wel op een lokale fruit en groenten markt aangezien de prijzen er meestal goedkoper zijn dan de prijzen in de supermarkt.

Als je er toch voor kiest om te eten op restaurant, doe dit dan niet in het midden van het centrum. Neem je tijd en ga op zoek naar een restaurant dat goedkoop en lekker eten aanbiedt.

Ook op hotel kan je voordelig en lekker eten. In veel hotels zijn er in de middag of avond buffetten waar je van kan genieten. Zorg er dan wel voor dat je dit er bij boekt wanneer je je kamer boekt.