Iedereen wil ooit wel eens op reis gaan. En de meeste mensen verdienen het ook gewoon om er eens tussenuit te gaan en even helemaal tot rust te komen tijdens een deugddoende vakantie. Maar helaas kost een reis vaak enorm veel geld en is dit dan ook de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om niet op reis te gaan.

Maar eigenlijk mag dit helemaal geen reden zijn om niet op reis te gaan. Ook wanneer je over een kleiner budget beschikt, is het mogelijk om een mooie en leuke reis te maken. Natuurlijk denk je bij het horen van een “goedkope vakantie” meteen aan de horrorsituaties die je soms van mensen hoort. Vieze kamers, een slecht onderhouden omgeving, ongedierte in het hotel, slecht eten, … Maar toch hoeft een goedkope vakantie helemaal niet zo te zijn.

Wij zochten alvast enkele leuke vakantiebestemmingen waar je ook met een kleiner budget een aangename vakantie kunt beleven. Laat iedereen maar opscheppen over hun verre reizen of hun dure citytrips. Op deze vakantiebestemmingen zal jij ongetwijfeld ook een onvergetelijke vakantie beleven.

Spanje

Tot op heden is Spanje nog steeds één van de populairste toeristische landen om op reis te gaan. De reden waarom Spanje zo’n populair land is, is eigenlijk vrij simpel. Tijdens de zomermaanden is het er bijna altijd mooi weer. Iets wat je uiteraard altijd wil als je ergens op reis gaat, zeker tijdens de zomermaanden. Maar Spanje is ook helemaal niet ver vliegen: naar de Spaanse Costa’s bijvoorbeeld hoef je slechts een goeie twee uur te vliegen.

Bulgarije

Dit is niet meteen een voor de hand liggend land, maar het is wel een land om er op reis te gaan met een beperkt budget. Dit land dat deel uitmaakt van de Balkan is een erg goedkoop land. Een groot voordeel dat heel veel mensen erg leuk zullen vinden is dat er op dit moment nog erg weinig toeristen beslissen om een reis te boeken naar Bulgarije. Toch is Bulgarije een echte aanrader, vooral in de zomer. Doordat er nog zo weinig toeristen zijn, heb je niet echt het gevoel dat je in een toeristisch land bent, wat wel erg leuk is. In Bulgarije kun je op verschillende plaatsen al een slaapplaats boeken voor ongeveer 26 euro per dag. Hoe verder je naar het oosten reist, hoe goedkoper alles wordt.

Argentinië

“Dit zal waarschijnlijk erg veel geld kosten”, horen we jou al denken. Maar toch is niets minder waar. Argentinië behoort ook tot het lijstje van goedkopere reisbestemmingen. Uiteraard zal je vlucht naar Argentinië niet zo goedkoop zijn als een vlucht naar pakweg Spanje of Bulgarije. Maar eenmaal je in Argentinië bent, kun je verblijven in een gastgezin. Niet alleen in Argentinië, maar in de meeste Zuid-Amerikaanse landen is dit dé manier om ergens te verblijven. In de eerste plaats spaar jij er als toerist heel wat geld mee uit, maar je steunt er ook rechtstreeks de lokale bevolking mee, financieel dan.

Wie een reis boekt naar Argentinië boek best een vlucht voor de periodes maart tot juni of september tot november.

Hongarije

Wie liever eens een citytrip boekt, moet echt eens naar Budapest gaan. De hoofdstad van Hongarije is een echte aanrader voor een budgetvriendelijke citytrip. Een vlucht boek je snel en eenvoudig online via één van de verschillende low-cost maatschappijen. Maar het leuke is dat Budapest op zich een goedkope stad is. Zo kun je op veel plaatsen voor 10 euro erg lekker eten, vaak zelfs erg uitgebreid. Probeer zeker ook eens het nationale gerecht van Hongarije, goulashsoep, uit.