De zomer staat voor de deur en dan hebben heel veel mensen naar jaarlijkse gewoonte zin om op reis te vertrekken, en terecht. Tijdens de zomerperiode zijn er namelijk heel veel mensen verlof hebben en dus is dit de ideale periode om op reis te gaan. Maar veel mensen vergeten vaak om op ruim op voorhand hun reis te boeken of stellen het boeken van een reis bewust een tijdje uit, vaak vanwege financiële overwegingen. Wanneer het moment dan gekomen is om een reis te boeken, kan het zijn dat alle hotels op jouw favoriete bestemming jammer genoeg volgeboekt zijn en dat je dus op zoek moet naar een alternatief. Tijdens een drukke zomerperiode is het dan niet altijd makkelijk om nog een leuk alternatief te vinden voor een betaalbare prijs. Gelukkig kun je ook nog een last minute boeken naar één van de vele verschillende bestemmingen, voor een redelijke prijs. Wij zochten alvast vijf leuke bestemmingen uit die deze zomer zeker en vast op jouw lijstje moeten staan:

Kroatië

Tot enkele jaren terug was Kroatië helemaal niet toeristisch, maar vandaag is Kroatië één van de meest populaire trekpleisters. De reden waarom Kroatië zo populair is, is omdat het land heel veel te bieden heeft: kust, bergen, natuurparken, kunst, oude steden, … De ideale mix voor een deugddoende en budgetvriendelijke vakantie!

Cuba

Een last minute naar Cuba? Klinkt duur, maar dat is het vaak helemaal niet. Op zich kost de vlucht in verhouding met andere, gelijkaardige bestemmingen ongeveer even veel. Maar het grote voordeel waarvan je als toerist in Cuba profiteert, zijn de lage lokale prijzen. Eten en drinken in Cuba valt enorm goed mee, waardoor je eigenlijk weinig geld kunt uitgeven tijdens je reis, als je een beetje oplet natuurlijk.

Thailand

Een andere tropische bestemming die op heel veel reiswebsites tussen de last minutes staat, is Thailand. Het klimaat is er lekker warm en droog maar voor heel veel mensen is de natuur de hoofdreden waarom ze voor Thailand kiezen als reisbestemming. Tropische regenwouden, witte zandstranden, ongerepte eilanden, … Bovendien zijn zowel de hotels als de restaurants en café’s er erg goedkoop en is de lokale bevolking zeer vriendelijk, wat mooi meegenomen is.

Spanje

Never change a winning team, luidt het spreekwoord. Voor heel veel mensen is Spanje de ideale vakantiebestemming bij uitstek. De verschillende costa’s waar je steeds weer kunt genieten van het mooie weer zorgen ervoor dat Spanje één van de meest populaire toeristische bestemmingen van het moment is, en dat al jaren lang. Erg leuk is dat Spanje nog steeds erg voordelig is wat betreft eten en drinken, iets wat voor toeristen altijd leuk is.

Griekenland

Wegens de recente gebeurtenissen in verschillende Noor-Afrikaanse landen zoals Tunesië en Egypte zijn er heel veel mensen die plots Griekenland ontdekt hebben. Nochtans is Griekenland al jaren lang een populaire toeristische bestemming die heel veel schoons te bieden heeft. De prachtige Griekse eilanden zoals Kos, Kreta, Corfu, Rhodos, … zijn een must om te bezoeken tijdens je reis naar Griekenland. Maar ook het binnenland is echt wel de moeite waard. Het lekkere eten en de sympathieke lokale bevolking zorgen voor de kers op de reis, euh taart!