Wijn willen ontdekken is een geschikte reden om naar specifieke streken in Europa te trekken. Zeker ook wanneer je er de wijnroutes gaat volgen. Het leuke is dat er en aantal hele bijzondere routes op het continent te vinden zijn. Wanneer je eens echt iets wilt beleven moet je één van deze zeven routes pakken. Of beter nog, doe ze gewoon allemaal.

1 De topper
Wanneer je aan wijn denkt, dan kan het niet anders of je denkt het eerst aan Frankrijk. De echte liefhebber wil dan ook de beste wijnen van Frankrijk ontdekken. Deze route gaat je daarbij helpen. Het fijne is ook nog eens dat je voor deze route geen specifieke datum in gedachte hoeft te houden. Je kunt het gehele jaar door op pad gaan langs de leuke plekjes op deze reis en de heerlijke wijn ontdekken.

2 Door de Moezel
Na Frankrijk is de Moezelstreek in Duitsland misschien wel het meest bekende gebied om wijnen te ontdekken. Wil je alvast een voorproefje? Dan is moezelwijn kopen misschien wel een goed idee. Je proeft dan direct wat je kan verwachten en de kans is eigenlijk alleen maar groter dat je dan definitief de streek eens wilt gaan ontdekken met behulp van de mooiste wijnroute die je kunt bedenken.

3 Chianti uit Italië
Zoals moezelwijn specifiek uit de Moezel komt, zo komt Chianti specifiek uit de Chianti-streek in Italië. Chianti is al vele jaren een favoriet bij heel veel mensen. Wanneer je eens echt wilt genieten van deze wijn op zijn allerbest, dan moet je natuurlijk naar de plek gaan waar je heel dichtbij de oorsprong bent. Dat doe je dus door simpelweg de wijnroute in deze streek te gaan volgen.

4 Linksom door Slovenië
Een wijnland dat nog ontdekt moet worden door veel mensen is Slovenië. Het leuke aan dit land is dat er veel meer te zien is dan je misschien denkt. Zo kan je bijvoorbeeld langs de westelijke kant van het land trekken en daar de specifieke wijnen die in dit gebied, dat vlakbij Italië ligt te vinden zijn. Daar kan je al snel een hele vakantieperiode mee vullen.

5 Rechtsom door Slovenië
Wanneer je Slovenië langs de westkant hebt ontdekt, ben je nog niet klaar. Je bent dan waarschijnlijk al heel enthousiast geworden over het land. Dat komt goed uit, want dan kan je gewoon nog een keer. Ook langs de andere grensstreek is een fantastische wijnroute gelegen die je kunt volgen. Ook hier kan je verrast worden door de volle smaak en de fijne belevening die wijn je hier kan geven.

6 Door Portugal
Ook Portugese wijn doet het al vele jaren goed. Portugal is bovendien binnen Europa het land bij uitstek om doorheen te trekken. Waarom zou je die twee zaken dan niet combineren en een wijnroute door bijvoorbeeld de Douro maken. Zo kan je de lekkerste wijnen ontdekken, de mooiste plekken zien en de fijnste tijd van je leven hebben. Alles is dan dus winst.

7 Oostenrijk
Oostenrijk staat vooral bekend als wintersportland. In de zomer kan je hier als wijnliefhebber echter ook prima aan je trekken komen. Vooral ook omdat het land juist heel geschikt is vanwege het aangename klimaat. Als je dan dagen achtereen op pad bent, dan is dat wel zo lekker. Zoals ook de wijnen dat zijn.