Iedereen kent Oostenrijk natuurlijk als ideale wintersportbestemming. Maar wist je dat je er ook in de zomer een fantastische vakantie kan beleven? Hieronder vind je 7 redenen waarom een vakantie in Oostenrijk het hele jaar door absoluut een aanrader is.

  1. De bergen

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan de Alpen. Bergen hebben we natuurlijk niet in Nederland, en daarom is de bergachtige omgeving in Oostenrijk voor ons Nederlanders dan ook zo inspirerend. De hoogste berg in Oostenrijk is de Grossglockner. Vanaf deze berg vind je uiteraard een spetterend uitzicht, dit uitzicht kun je bijvoorbeeld bewonderen door een van de mooiste wandelroutes van Oostenrijk te volgen.

  1. Een bosrijke omgeving

Oostenrijk bestaat voor maar liefst uit ongeveer veertig procent uit bos. Hiermee behoort Oostenrijk tot de bosrijkste landen van Europa. In de bossen vind je veel flora en fauna, en wanneer je je in deze omgeving bevindt zal je dan dus ook je ogen uitkijken. Daarnaast zijn er in alle bossen prachtige wandelroutes die je langs alle mooie plekjes leiden.

  1. Rivieren en Meren

Bij het water kunnen mensen vaak goed tot rust komen. Oostenrijk kent bijvoorbeeld het gebied ‘de Traun’. In deze omgeving vind je vele meren, met de Attersee als grootste alpenmeer. Een prachtig stukje natuur waar een ieder volledig kan ontspannen. De Donau is de grootste rivier die door Oostenrijk stroomt, en deze kun je dan ook op vele plekken terugvinden. Zo ligt de hoofdstad Wenen bijvoorbeeld aan de Donau. Zeker een bezoekje waard!

  1. Goed klimaat

Oostenrijk kent over het algemeen goede zomers, over het algemeen zijn ze een stuk warmer dan bij ons. Ook de hoeveelheid neerslag is positief, veel regen vind je er niet in de zomer. Het positieve klimaat, gecombineerd met een prachtige omgeving, maakt Oostenrijk dus echt een onvergetelijke vakantiebestemming.

  1. Vele prachtige plaatsen om te bezoeken

Om te beginnen heb je natuurlijk de hoofdstad Wenen. In deze stad vind je vele toeristische attracties en ook vele bezienswaardigheden. De Spaanse Rijschool en de beroemde Stephansdom zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Dan heb je nog Salzburg, een van de culturele hoogtepunten van Europa. Een ander voorbeeld is Innsbruck, in deze stad is de Spitalkirche uit 1320 te bewonderen. Voor kloosters, burchten en paleizen moet je in Niederösterreich zijn. En dan te bedenken dat Oostenrijk naast deze zojuist genoemde plaatsen, nog vele andere prachtige plekjes kent.

  1. De bevolking

De inwoners van Oostenrijk zijn ongelofelijk gastvrij. Je zal je altijd op je gemak voelen en wanneer je hulp nodig hebt, zal je dat altijd van de Oostenrijkers ontvangen. De spontane en gastvrije houding van de Oostenrijkers draagt zeker bij aan een ontspannen vakantie die je niet snel meer zal vergeten.

  1. Activiteiten voor jong en oud

Inmiddels heb je vast door dat er talloze mogelijkheden zijn in de bijzondere land. Van prachtige steden, naar idyllische natuur en weer terug naar toeristische hotspots: je vindt het allemaal in Oostenrijk. Voor iedereen is er dus wel een geschikte activiteit te vinden, met welk gezelschap je ook besluit dit fantastische land te bezoeken. Een ieder kan dan ook een geweldige wandelvakantie in Oostenrijk verwachten!