Op vakantie gaan met een cruise is een topervaring. Je gaat aan boord van het schip en geniet dagen lang van de faciliteiten aan boord  en de steden waar je stopt. Een leuke regio om te verkennen met een cruise is de Baltische Zee. Tijdens de reis van 4 nachten ontdek je 4 prachtige steden: Stockholm, Helsinki, Sint-Petersburg en Tallinn.

Zo veel voordelen

Deze reis is inclusief 3 maal een ontbijt én een heen- en terugvlucht van Zaventem naar Stockholm Bromma met Brussels Airlines met zowel hand- als ruimbagage. 1 nacht spendeer je aan boord van de Tallin en de andere 3 nachten breng je door aan boord van de MS Princess Anastasia. Alle haven- en brandstoftaksen zijn gedekt en je geniet van een visumvrij verblijf in Sint-Petersburg.

Stockholm

De eerste dag breng je door in het Venetië van het noorden, Stockholm. Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een archipel dat bestaat uit 14 eilandjes. Een plek die je zeker moet gezien hebben is Gamla Stan, het oude stadscentrum waar het Koninklijk Paleis en het Zweedse parlement staan. Het is gekend door de smalle straten en huizen die oker of rood geschilderd zijn. Het is een stadsdeel boordevol winkeltjes, gezellige cafés, restaurants, parken en musea.

Helsinki

Wanneer dag 2 begint, kom je aan in een andere hoofdstad. Dit keer is het de hoofdstad van Finland, Helsinki. Daar wissel je van de Tallink cruiseferry naar de Princess Anastasia cruiseferry. Deze wisseling gebeurt vlekkeloos terwijl jij de stad verkent. De medewerkers brengen ondertussen je bagage van de ene boot naar de andere. Helsinki is een stad die gekend is voor de architectuur zoals de witte Lutherse Domkerk en de Uspenskikathedraal. In Helsinki kan je ook een wandeling doen in één van de stadsparken. Wil je liever wat kunst bezichtigen? Dan bezoek je zeker het Helsinki City Museum dat bestaat uit een aantal historische huizen doorheen de stad. Een excellente manier om in een korte periode de stad te leren kennen.

Sint-Petersburg

Dag 3 begint met de Russische hoofdstad Sint-Petersburg. De stad straalt een keizerlijke sfeer uit. Doorheen de stad zie je versierde paleizen en kerken. Je kunt een kijkje nemen binnen in de Hermitage en een van de grootste kunstcollecties van dichtbij zien. Of je kunt even wandelen op de Nevsky Prospekt met op de achtergrond de Kazankathedraal en het Singergebouw. Proef zeker eens van de Russische thee of de fameuze Russische wodka.

Estland

De laatste 2 dagen, dag 4 & 5 breng je door in Tallinn, de hoofdstad van Estland. In deze gezellige stad heb je een heleboel tijd om alles te verkennen. Vanalinn is een stadsdeel waar de middeleeuwse charme nog steeds heerst. Het stadsdeel is ook gekend voor de spectaculaire bouwwerken zoals de Nevski-kathedraal en het Toompeakasteel. Bezoek zeker ook eens de heuvel Domberg in het centrum van Tallinn. Van daarop geniet je van het spectaculair uitzicht over de Baai van Tallinn. Tallinn is ook een stad boordevol historisch erfgoed zoals kerken en raadhuizen.

Op het einde van de dag ga je aan boord richting Stockholm en is de cruise afgelopen. De reis is sterk aangeraden voor iedereen die graag steden bezoekt en ontdekt. In 1 reis bezoek je 4 steden en is het alsof je 4 citytrips hebt gedaan.

Praktische informatie

Op de vlucht heb je recht op 10 kg handbagage en 1 kleine tas en ruimbagage van 23 kg. Kinderen tot en met 1 jaar genieten trouwens van korting op de vlucht. De schepen beschikken ook over rolstoelvriendelijke kajuiten voor rolstoelgebruikers. Mis je liever je huisdier niet wanneer je weg bent? Geen nood want die mag je van Travelbird voor een hele goede prijs meenemen, met heel wat faciliteiten inbegrepen. Check zeker eens TagCity want daar vind je couponcodes om jouw reis met Travelbird nog goedkoper te boeken.