Een leuke bestemming voor een cruise wordt door verschillende factoren bepaald. Eerst en vooral is er natuurlijk de persoonlijke interesse in een bepaalde bestemming: zegt die bestemming jou iets? Wil je er al langer dan vandaag eens naar toe gaan? Daarnaast is er ook nog je leeftijd die een grote rol speelt. Een cruise is meestal bedoeld voor mensen die al iets ouder zijn, maar toch nog op een comfortabele manier de wereld willen zien. Als laatste moet je je ook steeds de vraag stellen of je een verre reis wil maken, of je eerder dichter bij huis wil blijven. Als je een antwoord hebt op deze vragen, dan pas kun je de ideale bestemming boeken voor een cruise.

Heel wat mensen kiezen bij het boeken van een cruise voor een bestemming binnen Europa. Het gebied rond de Middellandse Zee is bijvoorbeeld een erg populair gebied waar je bij heel wat reisorganisaties zoals Neckermann of Travelbird terecht kan om er een cruise te boeken. Maar waarom zou je voor een cruise niet eens kiezen voor een echte tropische bestemming waar je je pas echt op vakantie zal voelen? De palmbomen, het warme weer, het lekkere eten, een ver land, … Alle ingrediënten voor een topvakantie!

De Caraïben

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor een cruise zijn de Caraïben. De beste periode om er heen te reizen zijn de maanden januari en februari, omdat het weer gedurende deze periode echt stabiel is. Tijdens de andere maanden kan het al eens regenen of kan er zelfs sprake zijn van een storm of orkaan. Vooral tijdens de zomermaanden, van juni tot september loop je het risico om met een orkaan te maken te krijgen. Het leuke aan de Caraïben is dat je met de meeste cruises bijna alle verschillende eilanden kan bezoeken, omdat ze zo dicht bij elkaar liggen.

Mexico

Wie een bezoek wil brengen aan Mexico doet dit best tussen november en april, wanneer het er een stuk koeler is. Bovendien is het tijdens de maanden november en april ook droger en veel minder vochtig dan tijdens de zomermaanden. Zowel de havensteden zoals Acapulco of Puerto Vallarta als de steden in het binnenland bruisen van het nachtleven. Een erg leuke vakantie voor iedereen die eens een stapje in de wereld wil zetten en tegelijk historische bezienswaardigheden wil bezoeken.

Hawaï

De naam alleen al klinkt erg tropisch, maar Hawaï is echt wel één van de meest tropische reisbestemmingen op dit moment. De vulkanische rotsen, het prachtige landschap, de super vriendelijke bevolking en natuurlijk de ongelofelijke fauna en flora maken van Hawaï een reisbestemming die je ooit eens moet gezien hebben. De legendarische Dolphin Cove bijvoorbeeld of het Sealife Park zijn plekken die je zeker en vast gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Hawaï. Bij heel wat reisorganisaties zoals Neckermann en Travelbird staat Hawaï op nummer één van de beste cruisebestemmingen.

Dubai – Oman – Abu Dhabi

De Perzische Golf is nog zo’n tropische bestemmingen, weliswaar in het oosten, die de laatste jaren erg populair geworden is. De beelden die we vaak te zien krijgen op tv krijg je er ter plekke ook echt te zien. De prachtige landschappen, de helderblauwe zee, de warme kleuren van de woestijn, … Ooit was er hier niets anders dan zand, maar vandaag vinden we er enkele van de hoogste gebouwen ter wereld, de meest luxueuze hotels en prachtige staaltjes van architectuur.

Boek je cruise naar één van deze bestemmingen

Wie interesse heeft in een cruise naar één van deze bestemmingen of eventueel een andere bestemmingen kan terecht bij Neckermann, Travelbird of TUI.