Op reis gaan hoeft niet altijd duur te zijn. Integendeel, voor een spotprijsje kunt u zomaar op reis gaan naar één van onze buurlanden. En waarom niet naar Parijs, the city of love?

Of het nu met uw vriendin is of met het gezin, Parijs is een adembenemende stad die u moet gezien hebben. Het is een bruisende stad boordenvol plezier. Al vanaf € 29 kunt u vanuit Brussel naar Parijs met Thalys.

In Parijs valt er heel wat te doen. De stad bulkt van geschiedenis, cultuur, gastronomie en entertainment. Vooraleer u vertrekt is het sterk aangeraden om uw reis heel goed te plannen. Parijs is een hele grote stad en om alles te kunnen bezoeken moet u goed voorbereid zijn. Daarom geven wij u een overzicht van wat u allemaal kan doen tijdens uw verblijf in Parijs.

When in Paris

Als u in Parijs bent zijn er toch enkele spectaculaire monumenten en plaatsen die u absoluut moet gezien hebben. Hieronder vind u 6 absolute blikvangers van de stad.

Eiffeltoren

Het bekendste monument van de stad is ongetwijfeld de Eiffeltoren. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad. Het 317 meter hoge monument is echt een klassieker om te bezoeken. De toren werd ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medwerkers van Gustave Eiffel. Jaarlijks ontvangt de toren meer dan zes miljoen bezoekers. Met zijn uniek uitzicht over Parijs is het niet voor niets het meest bezochte monument ter wereld.

Of het nu ochtend of avond is, de Eiffeltoren is altijd leuk om te bezoeken en foto’s te nemen. Overdag kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op de top van de toren. ’s Avonds is het lekker gezellig en romantisch door de lichtjes die worden aangestoken op de toren.

Wilt u een kijkje nemen in de toren? Dan kunt u tickets kopen voor de bovenste verdieping of voor de 1ste of 2de verdieping. Om wachttijden aan de ticketrijen te vermijden koopt u uw tickets best op voorhand online op www.toureiffel.paris.

Château de Versailles

Het Château de Versailles oftewel het Kasteel van Versailles is een kasteel in Versailles, een Franse stad 20 km van Parijs. Vroeger was het kasteel vooral bekend om zijn hoffeesten en streng protocol. Sinds 1972 dient het als een nationaal museum namelijk het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon. Tot het domein behoort onder andere het kasteel zelf, de Franse tuin, les grandes en les petites écuries, het Groot en Klein Trianon en nog vele andere prachtige delen. Om een uitgebreide uitleg te krijgen over het kasteel kunt u een gratis audiogids nemen om u te begeleiden doorheen het domein.

Het kasteel is iedere dag geopend behalve de maandag. De andere delen van het domein hebben andere openingsuren.

Arc de Triomphe

Een ander bekend bouwwerk in Parijs is de Arc de Triomphe. Het is een 50 meter hoge, 45 meter brede en 22 meter diepe triomfboog. Het werd gebouwd in opdracht van Napoleon om de overwinning bij Austerlitz te vieren. Vanbinnen in de boog staan de namen van 558 belangrijke generaals gegraveerd. Bovenop de boog zijn er schilden waarop Napoleons belangrijkste overwinningen staan.

Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées of gewoon kort Champs-Elysées is een brede promenade in Parijs van maar liefs 1910 meter. Het is één van de bekendste straten ter wereld met bioscopen, cafés en luxueuze winkels. Het staat bekend als de mooiste laan ter wereld en is een thuishaven voor rijken en bekenden. In de laan zijn er vele luxueuze modewinkels zoals Cartier, Armani en Louis Vuitton.

Notre-Dame

De Cathédrale Notre-Dame de Paris is een kathedraal waarin drie relikwieën van Christus bewaard worden namelijk de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus werd gekruisigd. Het gebouw is 130 meter lang en heeft 5 schepen. Het is gebouwd in de vroeggotische stijl.

Louvre

Één van de grootste museum’s ter wereld bevindt zich in Parijs, het Louvre. Het museum wordt het vaakst bezocht omwille van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci die er wordt tentoongesteld. Het museum is iedere dag behalve dinsdag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Vervoer

In Parijs kunt u zich heel gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Om niet verdwaald te lopen is het aangeraden om een Plan de poche te vragen bij het kaartjesloket . Deze kan worden gebruikt voor metro-, bus en RERlijnen.

Paris Visite

Paris Visite is een kaart voor maximaal 5 opeenvolgende dagen. Hiermee kunt u gebruik maken van de metro, bus, RER en trein in de stad. Koop uw kaart bij de belangrijkste metro-, RER- en treinstations van Ile-de-France, de luchthavens van Parijs of het Office du Tourisme.

Onthoud wel dat het openbaar vervoer voor kinderen minder dan 4 jaar gratis is.

Metro en RER

Het metronetwerk in Parijs bestaat uit 14 lijnen die worden aangeduid met een nummer, kleur en richting. Overstappen is bijna altijd mogelijk binnen Parijs. Metrostations kunt u op straat herkennen aan borden waarop staat  Metro, Métropolitan of gewoon de letter M.

De metro rijdt iedere dag van de week van ’s morgens 05.20 uur tot ’s avonds 01.20 uur en op zaterdag zelfs tot 02.20 uur. Voor kaarten kunt u terecht op de RATP-stations en in sommige tabakswinkels.

RER verbindt met de lijnen A, B, C, D en E  Parijs met de voorsteden. U kunt de RER stations herkennen aan borden met het witte en blauwe logo. In de stad Parijs kunt u dezelfde kaartjes gebruiken voor de metro en de RER. Buiten het centrum van de stad heeft u een ander kaartje nodig.

Bus, nachtbus of tram

U kan ook de bus nemen als u wat meer van de stad wil zien. Het nadeel is dan dat de reistijd vaak langer is en u vaak niet weet waar er overgestapt moet worden.

In Parijs zijn de buslijnen genummerd. Ze rijden bijna de hele dag, van 06.30 -20.30. Er zijn ook sommige lijnen die rijden tot  01.30 ’s nachts of nog later.  Buslijnen kunt u herkennen aan de bushokjes of palen met daarop de nummers van de buslijnen.

Iedere dag van de weken rijden er een 45 tal nachtbuslijnen van 00.30 – 05.30 uur. Het verbindt het centrum van Parijs met de voorsteden. De bus kan gebruikt worden met dezelfde kaartjes van de metro en de RER.

Er zijn ook 8 tramlijnen die Parijs en de dichtstbijzijnde voorsteden verbinden.

Fiets

Wanneer het goed weer is kunt u de stad verkennen met de fietsen van Vélib die doorheen de stad te vinden zijn. Hiervoor moet u wel een abonnementskaart van 1 dag of van 7 dagen kopen. Er wordt wel een borg aangerekend van € 150.

Nog voordeliger naar Parijs!

Met de Thalys kunt u vanuit Brussel de trein nemen naar Parijs en terug voor prijzen vanaf € 29! U kunt er voor kiezen om in de avond terug te keren of enkele dagen te verblijven, zoals u maar wenst. U kan nog voordeliger reizen door gebruik te maken van de Thalys promo codes!