Zin in een weekendje weg zonder je zorgen te moeten maken over files of het stationeren van je wagen in de drukke straten van het bruisende Amsterdam? Maak gebruik van de superservice van Flixbus en sta in slechts 3u te midden van deze inspirerende stad.

Vakantiegevoel vanaf het eerste moment

Spring op de trein richting Brussel-Noord en laat de stress vanaf minuut 1 varen. Gedaan met je te concentreren op de weg, je gewoon laten meevoeren volstaat. De bus vertrekt op zijn beurt pal aan het station van Brussel-Noord, waar je amper een 20tal minuten op voorhand verwacht wordt om je bagage aan boord te brengen. Daarna kan je zorgeloos genieten van wat me-time of al wegdromen samen met je gezelschap over wat er allemaal op de planning staat.

Je komt aan in Sloterdijk waar het openbaar vervoer opnieuw voor je klaarstaat om je naar je slaapvertrekken te brengen waar je je bagage kan droppen. Of je nu een hotel, hostel, B&B of Airbnb verkiest; veel tijd zal je niet op je kamer doorbrengen omdat er zoveel te beleven valt.

Een coffeeshop op iedere hoek

Amsterdam staat onder meer bekend om zijn coffeeshops. Het zou echter zonde zijn al je tijd hieraan te spenderen en al dat ander moois links te laten liggen. Je plant geen citytrip om constant tussen dezelfde 4 muren te zitten toch?

Laat je dus verrassen door de gezellige straatjes in de Jordaan, breng een bezoekje aan de Foodhallen, flaneer langs de mooi verlichte grachten of doe zoals duizenden andere toeristen en neem een kijkje in het Anne Frankhuis. Wanneer je liever geen 4 euro uitgeeft aan een warme chocomelk, breng dan een eigen drankje mee om de wachttijd in de rij te verzachten.

Als voetbalfanaat is het dan weer een must om de Amsterdam Arena van binnenuit te leren kennen en te zien waar de sterren van Ajax vele uren slijten tijdens hun trainingen en matchen. Je kan je rondleiding zelfs combineren met een rondvaart door de grachten waarbij je de stad vanuit een ander perspectief te zien krijgt.

Zelfs bij slecht weer, zijn er voldoende mogelijkheden. Laat je innerlijke kunstenaar los en vergaap je aan de prachtige schilderijen in het Rijksmuseum of ga eens langs in een galerij waar de minder bekende – maar daarom niet minder goede – kunstenaars hun werk tentoon stellen. Heb je het meer voor fotografie, overweeg dan een bezoek aan het FOAM. Zeker de moeite waard!

Kroket uit de muur

Doe weer extra krachten op, koop een snack uit de befaamde muur en waan je een echte local. Of smul van een burger in Burger Bar, het Nederlandse equivalent van McDonalds. Nood aan een iets stevigere hap? Er zijn voldoende gezellige restaurantjes waar je geniet van een heerlijke maaltijd. Nu kan je weer uren rondslenteren in de ontelbare steegjes van Amsterdam.

Vergeet hierbij zeker niet eens langs het Museumplein te passeren om een foto te nemen bij de letters en zo deze activiteit toch zeker van je bucketlist te kunnen schrappen. Het vervoersmiddel bij uitstek – naast het openbaar vervoer – is natuurlijk de fiets. Baan je een weg tussen de vele tweewielers en doe ondertussen wat aan sightseeing. Misschien spot je wel een streepje graffiti of fiets je langs een ambachtelijk winkeltje waar je een leuk souvenirtje kan aanschaffen voor het thuisfront.

Amsterdam in al zijn facetten

Ook de fashionlover kan hier zijn hartje ophalen. Zowel de grote ketens als de kleine boetiekjes hebben hier hun plaats. Durf eens rond te wandelen zonder kaart en laat je verrassen door de onontdekte pareltjes waar je unieke zaken op de kop kunt tikken. Je zal achteraf nog zo trots zijn op je aankoop.

Laat je vooral gaan, want alles kan en alles mag in een grootstad als deze. De multiculturele samenleving is zeer tolerant en de regenboogvlaggen wapperen dan ook trots in de straten. Zo heeft zelfs het Red Light District een plaats. Wil je meer weten over de historiek hieromtrent? Bezoek dan zeker het Red Light Secrets-museum.

Neem je liever selfies met beroemdheden? Laat jezelf dan eens van je beste kant zien in Madame Tussauds. Is een stapje in de wereld zetten toch meer je ding? Laat je dan na een kroegentocht in de talrijke, hippe barretjes veilig thuisbrengen met behulp van de nachtbussen. Amsterdam is duidelijk een veelzijdige stad, waar er voor elk wat wils te beleven valt.

Maak gebruik van 1 van de vele dagelijkse verbindingen en neem 2 koffers en 1 stuk handbagage mee, waardoor je genoeg ruimte hebt om je nieuwe garderobe mee huiswaarts te nemen. Ontdek het nu zelf en boek je trip via https://www.flixbus.be/.Wil je graag profiteren van een extra korting bovenop de al zeer lage prijzen? Gebruik dan een kortingscode van TagCity om nog goedkoper een nieuwe stad te verkennen.