Voor heel veel mensen is reizen met de bus helemaal geen optie. Maar toch heeft een busreis enkele voordelen die geen enkele andere reis heeft. Eerst en vooral zijn er de contacten die je tijdens de busreis en tijdens de reis legt met mensen die je voordien helemaal niet kende. Daarnaast is een busreis gewoon ook een belevenis op zich, zeker als je samen met enkele vrienden op reis gaat. Een derde en laatste reden waarom een busreis een goed idee is, is dat je tijdens het reizen met de bus je helemaal geen zorgen hoeft te maken. De bus wordt bestuurd door een professioneel opgeleide buschauffeur die je veilig op je bestemming brengt. Wanneer je zelf achter het stuur van je wagen kruipt om bijvoorbeeld naar het zuiden van Frankrijk te rijden, dan moet je gedurende de hele route geconcentreerd zijn.

Goedkoop reizen met de bus

Een van de goedkoopste manieren om te reizen, is de bus. Tegenwoordig zijn er verschillende maatschappijen die lange afstanden overbruggen binnen Europa. FlixBus en Ouibus zijn twee mooie voorbeelden van zo’n busmaatschappijen. Deze maatschappijen brengen jouw vanuit bijvoorbeeld Antwerpen naar Parijs voor slechts €20. Uiteraard kun je ook verder reizen naar het zuiden van Spanje of Italië.

De lijnbussen van FlixBus

De Duitse low budget maatschappij FlixBus kan je vergelijken met de low budget vliegtuigmaatschappij Ryanair. Met Flixbus kun je soms als voor amper vijf euro van Amsterdam naar Antwerpen reizen of voor ongeveer 20 euro naar Parijs.

De pendelbussen van Ouibus

De Franstalige maatschappij Ouibus is een buspendeldienst van de Franse Spoorwegen, SNCF. Parijs is de centrale plek van Ouibus, van waaruit ze vertrekken naar heel wat verschillende Europese steden zoals Amsterdam, Brussel, Lille, Londen, … Vaak zijn er ook meerdere ritten per dag naar één van deze bestemmingen.

Met de bussen van Ouibus of FlixBus reis je naar heel veel verschillende steden binnen Europese landen zoals Frankrijk, Nederland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, …

Amsterdam

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam heeft heel wat leuke bezienswaardigheden die echt wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Het leuke aan Amsterdam is dat deze stad helemaal niet ver van België ligt, maar voor heel veel mensen toch nog steeds onbekend terrein is. Het Anne Frank huis, het Van Gogh Museum, de Jordaan, Het Scheepvaartsmuseum, … Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je ooit eens gezien moet hebben.

Parijs

Parijs, de stad van de liefde, kwam de voorbije periode helaas wat negatief in het nieuws. Maar nu doet de stad er alles aan om opnieuw op een positieve manier in het nieuws te komen. Met enkele historische bezienswaardigheden zoals de legendarische Eiffeltoren, Notre-Dame van Parijs, de Arc de Triomphe, het Montmartre, Quartier Latin, … Maar vergeet zeker ook de prachtige musea van Parijs zoals het Louvre, het Musée d’Orsay, Musée Rodin, Musée Jaquemart-André, …

Londen

De hoofdstad van het Verenigd-Koninkrijk is één van de meest bezochte steden ter wereld. Elk jaar komen er miljoenen toeristen op bezoek in Londen om er de gekende, maar ook minder gekende, trekpleister van de stad te bezoeken. Londen Eye, Big Ben, Tower Bridge, Tower of London, Hyde Park, … dit zijn allemaal bezienswaardigheden die wereldwijd erg bekend zijn.