Elk jaar opnieuw gaan er heel wat Belgen op reis. De meeste Belgen proberen om hun reis zo te boeken dat ze buiten de schoolvakanties op reis kunnen gaan. Hier zijn verschillende redenen voor: zo is de kostprijs van de vakantie er zeker en vast één van, misschien wel de belangrijkste. Het is namelijk algemeen geweten dat de kostprijs van een vakantie een (groot) stuk lager ligt dan wanneer je dezelfde vakantie zou boeken tijdens de schoolvakanties. Een andere reden waarom heel wat mensen ervoor kiezen om buiten de schoolvakanties op reis te gaan, is omdat het dan ook gewoon minder druk is. Doordat er veel mensen zijn die niet buiten de schoolvakanties op reis kunnen gaan, is het overal gewoon veel kalmer.

Autovakantie met kinderen

Maar wie toch verplicht is om tijdens de schoolvakanties op reis te gaan, door werk of andere verplichtingen, kan de kosten van zijn of haar reis drukken door te kiezen voor een autovakantie. Elke zomer trekken heel wat Vlaamse gezinnen naar een vakantiebestemming met de wagen. Het idee van een autovakantie met de kinderen is bij heel veel mensen anders. Zo zijn er mensen die steevast kiezen voor een strandvakantie als ze met de auto op reis gaan. Maar er zijn ook veel mensen die vinden dat een autovakantie gelijk staat met het opzoeken van avontuur en cultuur. Waar je zeker en vast rekening moet mee houden vooraleer je een autovakantie boekt, zijn de kinderen. Daarom zochten wij alvast 5 bestemmingen op voor een kindvriendelijke autovakantie.

Relaxen in de Ardèche

De Ardèche in Frankrijk is een erg populair streek voor autovakanties, en zeker voor autovakanties met kinderen. De streek heeft het grote voordeel dat het er tijdens de zomermaanden zeer mooi weer kan zijn, maar dat er ook gewoon zeer veel dingen te doen zijn, ook voor kinderen. Bij heel wat campings is er een groot zwembad waar de kinderen zich kunnen amuseren, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een tochtje te maken met de fiets.

De Spaanse Costa’s

Spanje is op zich al een erg populair land om op reis te gaan. Maar het zijn vooral de costa’s die erg populair zijn. Het warme weer, het lekkere eten, de zee en de stranden, … Je vindt er echt alles om er een zeer leuke vakantie te hebben.

Hongarije

De streek rond het Balatonmeer in Hongarije is de ideale bestemming voor een kindvriendelijke autovakantie. Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije en zelfs van Midden-Europa. Rond het meer zijn er tal van leuke activiteiten die hoofdzakelijk met water te maken hebben, ideaal dus voor een autovakantie!

Kroatië

De laatste jaren is Kroatië erg populair geworden als vakantiebestemming bij heel wat Belgen. Het leuke aan Kroatië is dat je er van alles en nog wat vindt om er ideale vakantie te beleven. Ook voor een autovakantie met kinderen is Kroatië veruit de ideale bestemming. De prachtige natuur, de mooie steden, het lekkere eten en vooral het feit dat Kroatië helemaal geen duur land is, zijn allemaal zaken die mooi meegenomen zijn.

De Belgische kust

Wie het liever iets dichter bij huis zoekt, kan ook gewoon altijd nog naar onze eigen Belgische kust op reis gaan. Bij heel wat mensen klinkt dit niet meteen als muziek in de oren, maar ook aan onze eigen Belgische kust zijn er heel wat leuke dingen om te doen. Een huisje boeken in één van de vele vakantieparken van bijvoorbeeld Belvilla, CenterParcs of Sunparks, vertoeven op de mooie stranden aan de Noordzee, … Het vakantiegevoel zal in ieder geval niet ontbreken!

Wie interesse heeft, kan via de website van TUI of Sunweb.