18-01-2017

Federale Politie gebruikt drones van het BIVV na verkeersongeval

Twee hypermoderne drones van het BIVV zullen door de Federale Wegpolitie gebruikt mogen worden na ongevallen op de autosnelwegen. Deze drones zorgen ervoor dat na een ongeval sneller de ongevalsscène in kaart kan gebracht worden.  Zo kan de snelweg sneller vrijgemaakt worden en zullen files vlugger oplossen. Bovendien worden er een aantal extra ongevallen in beide rijrichtingen vermeden.

Lees meer
12-01-2017

10 tips om veilig te rijden als het sneeuwt

Omdat er minder snel gereden wordt, zorgt sneeuw op de wegen ervoor dat er een daling is van het aantal dodelijke ongevallen met 15%. Daarentegen is er een stijging van het aantal ongevallen met materiële schade met meer dan 75%! Rijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt het BIVV graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering.

Lees meer
20-11-2016

Bijna 80% van zwaargewonde verkeersslachtoffers herstelt nooit volledig

Wanneer iemand zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval moet in 1 op 6 van de gevallen een familielid stoppen met werken om voor het slachtoffer te zorgen. Bijna 80% van alle zwaargewonden herstelt nooit helemaal volledig. Zo blijkt uit de nieuwe Europese studie MyLAC (My Life After The Crash)

Lees meer